Επιδιώξεις/Στόχοι

Αλληλεγγύη & Στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στους συναδέλφους Γιώργο Κατσαμάκη, Κυριακή Αδάμ και Κέλλυ Φατούρου

Κέρκυρα, 29/06/2022

 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας δηλώνει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του, στους συναδέλφους Γιώργο Κατσαμάκη, Κυριακή Αδάμ και Κέλλυ Φατούρου, οι οποίοι βιώνουν μία πρωτοφανή καταδίωξη από την Ακαδημία Αθηνών.

Εν μέσω της πολιτικής παραγκωνισμού και υποβάθμισης, που έχουμε υποστεί ως επαγγελματίες και επιστήμονες τα τελευταία χρόνια, κι ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό του κλάδου μας παραμένει στην ανεργία, υποαπασχολούμενο ή απασχολούμενο σε διαφορετικά επαγγέλματα από εκείνα των βασικών σπουδών μας, όσοι διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία μας, πιθανόν να τυγχάνουμε παρόμοιας εκδικητικής αντιμετώπισης.

Θεωρούμε ότι η περίπτωση των συγκεκριμένων συναδέλφων θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να καταπατηθούν κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις δικαστηρίων και μια έμμεση απειλή σε πιθανές μελλοντικές απόπειρες με παρόμοιο χαρακτήρα.

Καταδικάζουμε την όποια πολιτική υποθάλπει αυτού του είδους τις ενέργειες, που στόχο έχουν την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των συναδέλφων και του κλάδου μας εν γένει.

Θέτουμε εαυτόν στο πλευρό των Κατσαμάκη, Αδάμ και Φατούρου και όσων συναδέλφων τολμούν και διεκδικούν τα αυτονόητα και επιπλέον απαιτούμε την επαναπρόσληψη τους στις θέσεις εργασίας τους στη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών, όπως και την ανάκληση της απόφασης επιστροφής δεδουλευμένων χρημάτων που τους επιβλήθηκε, καθώς εργάστηκαν και πληρώθηκαν για ένα χρόνο με δικαστικές αποφάσεις.

 

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

ΓΕΩΡΓΟΤΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

Η Γραμματέας

ΚΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την επιστολή μας από ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Κατάθεση επερώτησης στη Βουλή για τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων του ΤΑΒΜ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies